Welkom

Groepsaanbod

Basistraining Zijnsgeoriënteerde meditatie

Vanaf 14 september 2019 bied ik de basistraining Zijnsgeoriënteerde meditatie aan. We leren in deze cursus de kunst van mediteren. Het is een compacte meditatiecursus van zes bijeenkomsten van ieder anderhalf uur. Je leert de basisprincipes van meditatie en we passen meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisaties toe. Er is tijd en aandacht voor ontspanning, visualiseren, lichaamsbeweging, het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Tot slot krijg je handvatten aangereikt om ook thuis te kunnen mediteren. De cursus volg je in een kleine groep en is voor zowel voor beginners als mensen die al ervaring hebben met mediteren geschikt.

De cursus vindt plaats in Banyan Tree, Eeuwenweg 6, 1335 CR te Almere-Buiten.
Meditatiekussens en matjes zijn aanwezig.

Data:
zaterdag 14 september van 10:45 – 12:15,
zaterdag 21 september van 10:45 – 12:15,
zaterdag 28 september van 10:45 – 12:15,
zaterdag 5 oktober van 10:45 – 12:15,
zaterdag 12 oktober van 10:45 – 12:15,
zaterdag 19 oktober van 10:45 – 12:15

De kosten bedragen 99 euro voor de gehele cursus.

Mocht je interesse of vragen hebben dan kan je contact opnemen via het contactformulier op de website of door te bellen naar 06-41086631.

Aanmeldingen graag via het contactformulier op de website.
Vooraf maak ik graag telefonisch kennis met je.


Meditatie-Inspiratie-ochtenden

Op vrijdagochtenden van 10:00 tot 11:15 bied ik vanaf 12 juli wekelijks Meditatie-Inspiratie-ochtenden aan. Aan de hand van inspirerende thema's zal ik de meditatielessen vorm geven.
Voor deelname aan deze ochtenden heb je geen meditatie-ervaring nodig. Mocht je wel bekend zijn met meditatie dan zijn deze bijeenkomsten ook geschikt.

De locatie is BanyanTree te Almere Buiten. Meditatiekussens en matjes zijn aanwezig.

Voor deelname aan de Meditatie-Inspiratie-ochtenden maak ik gebruik van strippenkaarten:

Als je geïnteresseerd bent en vragen hebt, voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Mocht je deel willen nemen dan wil ik je vragen om je via het contactformulier of telefonisch aan te melden.


Meditatie

Mediteren is het thuisbrengen van jouw geest. Door onze geest die doorgaans alert en naar buitengericht is, leven we verkrampt. Om je aandacht thuis te brengen en te rusten in de natuurlijke aard van jouw geest is beoefening essentieel. De beoefening van 'het thuisbrengen van je geest', hoe doe je dat?

Door te mediteren breng je tijd door met jezelf, leer je jezelf beter kennen en wen je aan alles wat er in je leeft. Zonder beoefening van meditatie ben je overgeleverd aan je patronen, emoties en gedachten.

Een misvatting is dat je pas goed kan mediteren als je nergens meer aan denkt; nergens aan denken is niet natuurlijk. Door regelmatig te mediteren leer je naar je gedachten te kijken, ze te (h)erkennen en niet verder te voeden. Je zal merken dat je steeds minder versmolten bent met je gedachten, emoties en gevoelens. Je lichaam ontspant en je geest wordt ruimer en flexibeler.

Gaandeweg ontdek je ervaringsmatig dat jij van nature open, ruim en vrij van verwarring bent. Als je niet verstrikt bent in allerlei psyche-inhouden en gedachten zijn natuurlijke intelligentie, ruimhartigheid en openheid spontaan aanwezig. Je hart opent zich en gaandeweg ontstaat er een diep gevoel van thuiskomen.

Het rusten in jouw natuurlijke aard zal zich meer in je gaan stabiliseren. Het brengt je in contact met je inspiratie, authenticiteit en levenslust.